BM’nin Gazze raporu ‘yorgunluk’ gösterdi: Ameliyat anestezisiz yapılıyor, salgın başladı
BM Çocuk Fonu UNICEFSalı günü yapılan açıklamada, Gazze’deki bombardımanın çocuklar üzerinde yıkıcı bir etki yarattığı, 2 bin 360 kişinin öldüğü ve 5 bin 364 kişinin yaralandığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, 18 gün boyunca Gazze Şeridi ve İsrail’de yaşananların, BM’nin 2006’dan bu yana tanık olduğu en ölümcül çatışmalar olduğu belirtildi.
Raporda Gazze Şeridi’ndeki her çocuğun travmaya maruz kaldığı bir kez daha vurgulandı.
UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü Adele Khodr, ” Çocukların öldürülmesi ve sakatlanması, çocukların kaçırılması, hastanelere ve okullara saldırılar ve insani yardıma erişimin engellenmesi, çocuk haklarının ağır ihlallerini oluşturmaktadır.” söz konusu.
Adele KhodrAyrıca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Anestezisiz yapılan ameliyatlar
BM Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, doktorların anestezi veya diğer temel cerrahi malzemeler olmadan ameliyat yaptığını ve yakıtın Gazze’de kullanıldığını belirtti. en hayati ürün‘ not etti.
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Tamara el-RifaiAyrıca, ” Yakıt olmadan kamyonlar hareket edemez ve jeneratörler hastaneler, fırınlar ve su arıtma tesisleri için elektrik üretemez.“dedi.
Bugüne kadar girişine izin verilen yardım konvoylarında akaryakıtın bulunmadığı belirtildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), İsrail’in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi’ne yarından itibaren yakıt sağlanmaması halinde faaliyetlerine son vermek zorunda kalacakları uyarısında bulundu. insanlar ölebilir.
UNRWA Sözcüsü BBC’ye konuşuyor Tamara el-Rifaiyakıtın bitmesinin “bir numaralı öncelik” olduğunu vurguluyor Yakıt sağlanmazsa yarın akşam Gazze’deki çalışmalarımızı durdurmak zorunda kalacağız ve bu yüzden insanlar ölebilir” söz konusu.
Gazze Şeridi’nde gıda ve suyun tükendiğini ve acil insani yardımın ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Rifai, söz konusu:
RifaiHamas’ın Gazze’ye gönderilen yakıtı kullanacağı yönündeki iddialara ilişkin ise, ” BM, Gazze’ye ulaşan tüm yardım ve yakıtın kendi kontrolü altında olacağını uluslararası topluma ve yardım kuruluşlarına garanti etti. “diye vurguladı.
BM Sağlık Örgütü (WHO) Doğu Akdeniz Bölgesi Acil Durumlar Müdürü Rick Brennan, ” Dizlerimizin üzerinde sürekli, daha fazla ve korumalı insani operasyonlar talep ediyoruz” söz konusu.
Brennan, ” Bu insani felaketi ele almamız için bize insani alan sağlayacak kararları verebilecek veya karar vericileri etkileyebilecek konumda olan herkese” davet etti.
Salgınlar an meselesidir
Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr.brennanTemiz suya erişim eksikliği ve aşırı kalabalıklaşmanın vahim sonuçlarına dikkat çeken Erdoğan, Gazze’de kişi başına günde 1 ila 3 litre su varken, mutlak minimum miktarın 15 litre olduğunun altını çizdi.
Ayrıca insanların kirli su tüketmeye zorlandığı ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasının acil bir sorun olduğu belirtildi.
Dr.brennanDahası, DSÖile ilgili UNRWA Günlük raporlarla hastalık takip sistemi kurmak için çalıştığını söyledi. En yaygın bulaşıcı hastalıklar solunum yolu enfeksiyonlarıVe ishalBuna ek olarak suçiçeği, uyuzVe saç bitiAyrıca cilt enfeksiyonlarının da beklendiği belirtildi.
Sağlık tesisleri dolu
Dünya Sağlık Örgütü de iki haftayı aşkın süredir İsrail bombardımanı altında olan Gazze Şeridi’ndeki sağlık durumunun vahim durumuna dikkat çekti.
Üç hastaneden biri ve her üç klinikten ikisi faaliyet göstermiyor ve sağlık tesisleri ve personeli, çoğu patlamadan kaynaklanan yaralanmalar olmak üzere çok sayıda travma vakasıyla mücadele ediyor. Dr.brennanYatak başına 1,5 hastanın düştüğü Gazze Şehri’nde. El Şifa HastanesiÖrnek olarak verdi.
Bölge genelinde yerinden edilen 1,4 milyon kişinin sağlık sistemi açısından büyük bir zorluk oluşturduğu vurgulandı.
Dr.brennanAçıklamasında şu cümlenin altını çizdi:
Ölümler artacak
Dr.brennanBöbrek hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalıkları olan ve hizmetlere erişimde giderek zorluk çeken Gazzelilerin zor durumlarına dikkat çeken Erdoğan, bu hastalarda komplikasyon yaşanacağı ve ölümlerin artacağı uyarısında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü, Mısır’da 3 bin 700 travma hastasına cerrahi müdahale, 110 bin kişiye temel sağlık hizmeti ve 20 bin kronik hastaya bakım sağlamaya yetecek ek ilaç ve tıbbi donanımın bulunduğunu söyledi.