Haber

Horasis Global Toplantısı Gaziantep’te başladı

– Horasis Global Toplantısı Gaziantep’te başladı

Bakan Bolat: “Türkiye 2053’te dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alacak.” ekonomiarasında olmayı hedefliyoruz.

GAZİANTEP – Gaziantep’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Horasis Global Toplantısı, uluslararası yatırımcıların ve CEO’ların katılımıyla başladı. Toplantının açılış programına Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin ekonomik hedefinin ilk 10 ekonomi arasında yer almak olduğunu söyledi.

Horasis Global Toplantısı,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,Gaziantep Sanayi Odası veGaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde, uluslararası yatırımcıların ve CEO’ların katılımıyla açılış programıyla başladı.

Açılış programına Ticaret Bakanı Ömer Bolat, HORASIS Başkanı Frank-Jürgen Richter, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası katıldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi. Toplantıya Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Horasis yöneticileri ve ilgili uluslararası yatırımcılar ve CEO’lar katıldı.

Horasis Global Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin ekonomik hedefinin ilk 10 ekonomi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin 2053 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedefliyoruz. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasında yer alıyor.”

Türkiye’nin en gelişmiş beşinci ekonomisine sahip olan Gaziantep’in ithalat ve ihracatıyla diğer illere örnek olduğunu belirten Bolat, “Gaziantep Türkiye’nin en gelişmiş beşinci ekonomisi haline geldi. Ülkemiz, Gaziantep’in yarısı ölçeğine ulaşsa bugün kişi başına 25 bin 30 bin gelirimiz olurdu.” Belki 100 bin dolarlık bir milli gelirden bahsediyoruz ama çok yakında Türkiye’nin yüzyıl hedefinin yanında o günlere ulaşacağız” dedi.

“Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramı yüreklerimizi acıtıyor.”

Bolat, küresel toplantıda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini de ifade ederek, “Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık trajedisi nedeniyle kalbimizin ve ciğerlerimizin acı içinde olduğunu ifade etmek isteriz. Dünyayı güzelleştirmek her şeyden önce barıştır, sivillerdir ve çocuklardır.” Bizim açımızdan din, dil, milliyet, kimlik ne olursa olsun masum sivillerin ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasını asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Bu noktada Filistin’deki olayların bir an önce sonlandırılmasını, bölgede ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın günlerdir büyük çaba gösterdiği bir ortamda tüm vicdanlı insanları ve ülkeleri harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

“104 milyar dolar civarında ekonomik kayıp yaşadık”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 104 milyar liralık kayıp yaşandığını ve deprem bölgesini daha yaşanılır hale getireceklerini belirten Bolat, “Büyük bir yıkım yaşandı. 104 milyar dolar civarında ekonomik kayıp yaşadık. bu şehirleri yeniden inşa edip eskisinden daha keyifli, daha kaliteli hale getirmek.” “Daha yaşanabilir, daha müreffeh kılmak bizim görevimiz. Hükümetimiz, tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde deprem felaketinin yaralarını hızla sarıyor.”

“Türkiye’nin 2053 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını hedefliyoruz”

Ömer Bolat, yeni hükümet programında 2053 yılında ilk 10 ekonomi içinde yer alacaklarını ve satın alma paritesine göre 5 ekonomi arasında yer alacaklarını belirterek, “Çevreye duyarlı, afetlere karşı güçlü, teknolojisi ileri bir Türkiye, Yüksek katma değer üretir, geliri adil bir şekilde paylaşır, istikrarlı, güçlü ve refah içindedir.” Bu vizyon doğrultusunda onikinci kalkınma planımız istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum, afetlere dayanıklı yaşam alanları, sürdürülebilir çevre, demokratik ve adalete dayalı doğru yönetişimi içermektedir. Beş ana eksenden oluşur. Ülkemizin 2053 vizyonu çerçevesinde, Türkiye ekonomisinin üst kümesinde yer alan bir ülke olarak, küresel ölçekte rekabetçiliği ve yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Türkiye 2053 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında, satın alma gücü paritesine göre ise dünyanın ilk 5 ekonomisi arasında yer alacaktır. Ayrıca markalaşmaya destek vererek en az 5 markanın dünyanın en pahalı 100 markası arasında yer almasını hedefliyoruz. “Öte yandan hedefimiz 2053 yılında küresel ekonominin payının yüzde 2’yi aşması, hizmet ticaretini de dahil ettiğimizde bu oran daha da artacak” dedi.

“2030 yılına kadar hedeflere ulaşmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

Bakan Bolat, “Birleşmiş Milletler’de 2015 yılında tüm üye ülkeler tarafından benimsenen 17 sürdürülebilirlik hedefini çok değerli buluyoruz. 2030 yılına kadar hedeflere ulaşmanın çok değerli olduğuna inanıyoruz. Uluslararası ekonomik ve politik karar sistemlerinin de bu doğrultuda olması gerektiğine inanıyoruz.” Daha adil ve kısır çok taraflılığa dayanan Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta ve uluslararası platformlarda belirttiği gibi, dünyanın beşten büyük olduğu ve daha adil bir dünyanın mümkün olduğu tezini ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. , Avrupa Birliği’nin başlattığı yeşil anlaşma süreci çerçevesinde kendi yol haritamızı oluşturduk Ticaret Bakanlığımız Yeşil anlaşma eylem planı 2020 yılında yayınlandı. ekonomiye dayalı üretim, ticaret, sarım, lojistik, finans ve daha birçok alanda yeşil dönüşüm Ticaret Bakanlığı olarak uyumlaştırma rolünü üstlenerek sürdürülebilir kaynakların ülkemizin kalkınma hedeflerine uyumlu biçimde geliştirilmesini sağlayacağız. Aktif yeşil ekonomiye geçişi desteklemek amacıyla ihracatçı firmalarımızın yeşil dönüşümde ihtiyaç duyacağı belge ve sertifika çalışmalarına bakanlık olarak destek veriyoruz. Ayrıca Turkuaz marka desteğinden yararlanan firmalarımızın dekarbonizasyon yol haritası, karbon ayak izi hesaplaması gibi danışmanlık masraflarını da bakanlık olarak karşılıyoruz. Kaynaklar, süreçler, enerji verimliliği ve dijitalleşme gibi konularda farkındalık yaratma, yol haritası belirleme, yöntem ve hedefler belirleme, ihtiyaç analizi gibi konularda KOBİ’lere danışmanlık hizmeti ve destek paketleri sağlıyoruz” dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Özellikle yurt dışından şehrime gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Yurt dışından gelen misafirlerime, her birinize, güzel ülkelerinizden özellikle şunu söylemek istiyorum. , hoş ülkeme, hoş şehrime hoş geldiniz. Çok özel bir ildesiniz. Sizi çok özel bir ilde misafir olarak ağırlıyorum.” Tüm misafirperverliğimizle, tüm hoş güler yüzümüzle, tüm hayranlık uyandıran sohbetlerimizle, tüm kültürel, etnografik ve sosyolojik değerlerimiz ile sizleri ağırlıyoruz. Bilimin, sanayinin, üretimin, istihdamın, fabrikaların şekillendirdiği bir şehir olduğunu düşünüyorum. Ben bu ülkede yaşayan bir yönetici olarak Gaziantep’i çok iyi tanıyorum. “Bu şehirde yaklaşık 500 bin kişiyi ağırlıyoruz. Değerli misafirlerim, bunu tüm açık kalbimizle, tüm insani duygularımızla, ülkeme özgü tüm özlemlerimizle yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hepimiz zamanın ve mekanın tanığıyız ve şu anda dünyada yaşanan kaostan dolayı canımız yanıyor. Gazze’de çocuklar ölüyor, masum insanlar öldürülüyor. Hiçbirimiz saf değiliz. Çocukların öldüğü, öldürüldüğü bir dünyada bu zulmün son bulması için sivillere insani yardım yapmamız gerekiyor.” Bugün bu salonda, HORASIS başkanlığında, uluslararası camiada müdahaleye izin verilmesi için dünyaya bir şeyler söylemek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün söyledikleri: Yurtta barış, dünyada barış, bir Türkiye modelidir. Bir Gaziantep modelidir. Allah’ın izniyle bu duruş daha da güçleniyor. Bir duruşla dünyada insanlar ayağa kalkacak, zulümler bitecek, savaşlar bitecek. Bir asırlık sevgiyi, çocukların ölmediği, öldürülmediği bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz diyorum. Gaziantep en güzel antik kentlerden biridir. Antik kentleri ve 23 müzesiyle Panorama’da, atalarımızın yüz yıl önce bizi gazi yapan emeğini yansıtan tarihi bir mekandır. Eseri sanat eserine dönüştüren müzeleriyle Türkiye’nin dünüdür. Dünyanın dünüdür. Bugün Gaziantep var. Başta tekstil, halı, gıda ve kimya olmak üzere dünyanın en büyük ihracat merkeziyiz. En büyük üretim merkezindeyiz. Şu anda sadece 280 bin kardeşimiz Gaziantep OSB’de çalışıyor. Gaziantep, İpek Yolu’nu kalkınma yoluna çevirmiş, dil, din, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kardeşlik hukukuyla Halil İbrahim’in masasına oturmuş bir şehirdir. Gazi gelecek. Bugün Gaziantep, yüksek teknolojiyi sanayiye aktaracak model fabrikalar kurarak akıllı sanayiye sahip oluyor. Gaziantep yeşil sanayisiyle kullandığı suyu ve toprağı kurutmamalı. Ağacın kurumasına izin vermeyin. Balıkları öldürmemek için yüksek biyolojik saflaştırmaya geçmek harika bir gelecek. Gaziantep’te büyük bir potansiyel var. HORASIS’in Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te toplanması nedeniyle bugün burada olmamız tesadüf değil. Dünya Bankası’nın bilimsel araştırmalarına göre dünyanın rekabet gücü en yüksek 9’uncu şehridir. Buradaki 300 CEO için burası bir üretim merkezi. Aynı zamanda büyük bir pazar. Dün akşam resepsiyonda tanıştığımız teknolojinin dünyadaki en iyi temsilcilerinin burada olduğunu biliyoruz. Biz de yüksek teknolojiye geçmek istiyoruz. Büyük finans kurumlarının ve altyapı kuruluşlarının burada olduğunu biliyoruz. Bizim de şehirde daha büyük, daha iddialı olma hedefimiz var. Bu yüzden bugün bu salon herhangi bir salon değil. Allah’ın izniyle bu faaliyet ve toplantılar sadece Gaziantep’e gelip toplantıya katılma, yeme-içme yeri değildir. Büyük dostlukların, büyük kardeşliklerin, büyük üretim merkezlerinin bulunduğu en önemli merkezdir. Çünkü coğrafi olarak Gaziantep 3 saatte Avrupa’nın kalbi, 3 saatte Asya’nın kalbi, 3 saatte Afrika’nın kalbi olabiliyor. Bu büyük bir rekabet gücü getiriyor. Ortadoğu pazarı en büyük pazarlarımızdan biri. İşte bu yüzden Türkiye’nin yüzyılı başlıyor. Türkiye’nin yüzyılı üretim yüzyılı olacak. Türkiye’nin yüzyılı yatırım yüzyılı olacak. “Türkiye’nin yüzyılı ihracatın yüzyılı olacak” dedi.

hazrohaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler